Бившият началник на  разузнаването на Република Южна Африка Артър Фрейзър

...
Бившият началник на  разузнаването на Република Южна Африка Артър Фрейзър
Коментари Харесай

Жалба за отвличане и корупция бе подадена срещу президента на Южна Африка

Бившият шеф на  разузнаването на Република Южна Африка Артър Фрейзър упрекна президента Сирил Рамапоса (на снимката) в похищение и корупция, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Фрейзър Рамапоса е провел отвличането на крадци, проникнали в негова плантация и откраднали оттова 4 милиона $. След като отвлякъл хипотетичните крадци, Рамапоса ги разпитал и след това е купил мълчанието им, с цел да не описват нищо за откритата във фермата сума.

За обира не е подаден сигнал от Рамапоса нито в полицията, нито в данъчните. Престъплението е станало на 9 февруари 2020 година

След кариера в разузнаването Фрейзър пое организацията за пандизите. Два месеца след задържането на някогашния президент Джейкъб Зума през юли 2021  година за засегнатост против правораздаването Фрейзър провежда неговото освобождение по здравни аргументи.

Зума е главен съперник на Рамапоса в партията Африкански народен конгрес. Той бе заставен да подаде оставка през 2018 година след серия от корупционни кавги.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР